Lakin alimlərin son araşdırmaları göstərib ki, süd təsəvvür edilən qədər də xeyirli qida növü deyil.İsveçli alimlər dəhşətli kəşf ediblər.
Əslində süd şəfaverici qida deyil. Çünki süd qəbul edərkən orqanizmdə kalsinin miqdarı artır ki, bu da ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini artırır. Bu, əsasən, qadınlara şamil edilir.
İsveçli alimlər il ərzində 614 443 nəfər qadının səhhəti və qidalanması haqqında məlumatları analiz ediblər. Bu müddət ərzində qadınların 12 000 nəfəri dünyasını dəyişib. Gün ərzində 1400 mq-dan çox kalsi qəbul edənlərdə ölüm göstəriciləri daha çox olub. Gün ərzində 600 mq-dan çox kalsi qəbul edən qadınlarda da ölüm riski çox olub.
Kalsi orqanizmin bütün hüceyrələri üçün lazımlı mineraldır, lakin onun həddən artıq qəbulu zərərlidir. Sümüklər bu mineralı vaxtında qəbul edə bilmirlər, nəticədə kalsi lazım olmayan hissələrdə yığılır. Məhz bu da arzuolunmaz nəticələrə gətirib çıxarır.